croppedimg_319744028.jpeg
croppedimg_518268693.jpeg
croppedimg_1780548335.jpeg


Bükkszék környéki látnivalók!


Látnivalók a környéken

Környékünkön számos látnivalót és túraútvonalat talál, aki itt szeretne megszállni, ehhez próbálunk tippeket és segítséget adni.

Sirok: nagyszabású település felújítása részben befejeződött, “védjegye" a siroki vár, a felső vár régészeti feltárás miatt jelenleg nem látogatható. A községben rendezik meg Magyarország legnagyobb motoros találkozóját is minden év júliusában a Siroki motoros hetet.

 


Recsk: szomorú sorsú látványossága az 1950 októbere és 1953 ősze között,az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) által működtetett kényszer munkatábor.  A mintegy 100 kisebb-nagyobb internáló és munkatábor közül a leghírhedtebb.

 

Kicsit tovább haladva a Mátrának Parádra jutunk ahol érdemes megnézni a Cifra Istállót, mely kocsimúzeumként is működik az épület mögött pedig lovaglásra is van lehetőség.

 

Pétervására, mely sokáig az ország legkisebb városaként volt híres is számos látnivalóval büszkélkedik. Itt található Keglevich kastély is mely ma középiskolai kollégium, de fogadja a túristákat is. A közelben érdkességek lehetnek az Ivádi lyukaskő, a Váraszó halastavak és az Istenmezejei “Noé szőlője”-hez tett túrák is.

 

Egy félórányi autóútra taláható Bükkszéktől Eger, mely Magyarország túristák által egyik leglátogatottabb városa.











osszestermek



A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.





    Napi menük

  1. Összes nap

    Szállás tipus

  1. Apartman